Vigyana

Om mig

 

YRKESLÄRARE

Jag har arbetat i 31 år som barnavårds lärare och utbildare/fortbildare för blivandeförskolepersonal vilket jag gör fortfarande. Från hösten 2019  har jag arbeta med att  starta upp och driva en SY språkintegrerad barnskötarutbildning i Luleå där vi arbetar med alla uttrycksformer och skapandet som en röd tråd för att lära in språket och yrkesämnena. 

KONST

Jag har en bred kunskap inom konstområdet mest tack vare mitt eget intresse  och passion inom olika områden som jag lärt känna. Jag började med akvarell vid 18 års ålder för att sen gå igenom textil, olika hantverk, akryl, trumbygge och en massa annat. Jag har undervisat i Bild och form kurser på distans under några år och har arbetat med skapande verksamhet i 30 år för blivande barnskötare i olika ateljeér 

MEDCINKVINNAN

Jag är schamansk medicinkvinna med många utbildningar inom schamanism och gudinnetro. Jag har rest en del och fått många initieringar som jag under många år gett vidare. Medicinkvinnan gör sitt kall inom en mängd olika områden med den gemensamma nämnaren att ge ut kärlek och healing till det heligt feminina och moderjord som kommer att få sin kraft åter. Medicinkvinnan är med mig som en del av livet där jag försöker hitta mitt eget årshjul som passar både mig och naturens skiftningar med att så och skörda mina örter och arbeta i ett tempo som passar själen. 

HEALING

Inom det andliga har jag utbildning till reikimaster och flera fortbildningar där bla Karmareiki och Imarareiki. Jag har vittidshealing som arbetar med andra frekvenser. Inom schamanism har jag utbildning inom Core schamanism samt inkatraditionen. Jag har jobbat mycket med de nordiska gudinnorna och har samiskt påbrå längre bak i släktledet. Inom gudinnetron har jag arbetat med många gudinnor  inom den vediska tron samt den egyptiska med Isis, Hathor och Sekhmet framförallt. Jag gör schamanska healingsessioner på människor och djur. 

YOGA

Under många år har jag som upplärd i kundaliniyoga haft egna grupper. De sista 10 åren har jag utvecklat min egen yoga som är mjuk följsam och lyhörd för kroppens behov. Jag har grundutbildning i Ayur Veda och är utbildad shiatsuterapeut där man arbetar på kroppens meridianer och skapar balans. 

 KONSTUTBILDNINGAR

Lärarutbildning i Vedic Art block A B C

Lärarutbildning Vedic Art för barn, ungdomar och familjer

Fortbildning i Vedans 4 pelare

Sunderby folkhögskola aftonskola 4 terminer med utbildning i akryl, akvarell, grafik 3 D mm

Kalix folkhögskola Hantverksutbildning 1 år distans

Karlstads universitet Konst och bildvetenskap 

Luleå universitet Estetik

Kalmar universitet Ateljéarbete i förskolan

Göteborgs universitet Pedagogista utbildning 1 år 

 KONSTUTSTÄLLNINGAR

Liljevalchs konsthall 1 oktober 2020 i projektet Kreativ paus jurybedömd

Biblioteket Gammelstad  13 maj- 14 juni 2019  " Kvinno - Cirklar" Grafik och akryl

Sunderby folkhögskola öppet hus mars 2019

Gudinnor och medicinkvinnor Kvinnobiblioteket Björkskatan Luleå 2019

Sunderby folkhögskola  Aftonskola 2018 

Julsalong Kvinnobiblioteket Björkskatan Luleå 2017

Konstvågen Göteborgs skärgård 2015

Fiskemuseet Hönö Klåva 2015