Välkommen till den schamanska medicinkvinnans cirkel i Abisko 23-26/6 2022

Med den schamanska grundsynen arbetar vi med trumman och trumresan som en stark teknik för helande och rituellt arbete. Det här retreatet är till för dig som både har tidigare erfarenhet av Schamansom och dig som är nybörjare och längtar efter att komma närmare dig själv och moder jord. Vi varvar föreläsningar med trumresor, vandringar och måleri i den fantastiska miljön i Abisko nationalpark. 

Vi befinner oss i Abisko på turistatationen och gör kortare dagsvandringar där målarduken och färgerna är med för den som önskar. Vi kommer att arbeta med elementen eld och vatten under denna helg 

Boende

Jag har förbokat rum för 4 personer så långt det räcker om man vill bo på vandrarhemsdelen i Abisko turiststation. Du har där tillgång till gemensamt kök och toalett i korridoren. Det finns annars möjlighet att boka andra typer av boenden i hotelldelen.

Boende i  det delade rummet kostar 1500 kr/person och inbetalas till mig senast 16/6

Resa

Resan ordnar du själv och förslagsvis med tåg som stannar precis utanför Abisko turiststation. Det finns två stationer i Abisko när du kommer dit och det är första Abisko östra som också har tågstation och även boende för den som önskar ordna eget boende. Det är bara 2 km till Abisko turiststation där retreatet pågår.

Kursen

Vi arbetar med den feminina kraften med skapandet, dans, sång och glädje i kombination med vandringar i det vackra fjället och gör ceremonier. Vi närmar oss de samiska gudinnorna och den nordiska traditionens gudinnor med framförallt Sunna som har sin högtidsdag på sommarsolståndet. Vi kommer arbeta med elementet eld och vatten under denna helg och ha en ceremoni för sommarsolståndet på fredagen där den livgivande solen och den nordiska gudinnan Sunna skiner så starkt. 

När vi arbetar med den Schamanska medicinkvinnans energier finns en djup filosofisk syn där allt är levande och de nordiska och samiska gudinnorna guidar oss vidare in i den matriarkala filosofin som det en gång var. När vi återfår kontakten med naturen och oss själva infinner sig ett lugn inom oss. VI har hittat hem. Att hitta hem finns inom oss som en djup kontakt med våra rötter men utan de destruktiva mönster som funnits i årtusenden. Vi släpper och passerar dessa för att nå en djupare förakrning i moder jord där vi står i vår egen mittpelare neråt och uppåt. 

Vi målar utifrån Sacred arts filosofi det själen vill förmedla och använder trumman som ett sätt att försätta oss i kontakt med det undermedvetna, gör trumresor och dprovar den nordiska traditionen Sejd som hör till Freya.

Vi befinner oss i Abisko på turiststationen och gör kortare dagsvandringar där målarduken och färgerna är med för den som önskar. Vi kommer att arbeta med elementen eld  och vatten under denna helg.

Kostnad kurs 3500 kr som faktureras och betalas en vecka innan retreatet.

 

Dagsprogram i korta drag

Vi kommer att arbeta med trumman och sejdstaven och göra meditationer, ceremonier, ljusportal bla under de här dagarna i Abisko, Ha gärna med föremål , stenar, kristaller som du vill ladda. Det kommer bli em/kvällsträffar som vi ser hur det passar utifrån hur dagen varit. .

Torsdag 23/6

Samlas vi och installerar oss på Abisko turiststation, äter middag som man kan laga eller i restaurangen. VI har sen en kortare vattenceremoni vid Torneträsk där vi tar kontakt med den nordiska gudinnan Ran.. 

Kvällen Egentid med måleri, meditation, varndirngar i området mm

Fredag 24/6

Samling 8.30-9.30 med föreläsning om de nirdiska gudinnorna och information inför dagen. Vi kommer att åka linbanan upp på Nuolja och ha meditationer med trumman och ta kontakt med den starka energin och göra kortare vandringar uppe på Nuolja. Vi har lunch med oss och äter antingen inne i toppstugen eller utomhus.

På em är vi åter nere på fjällstationen och har några timmars fri tid för måleri, vandring eller vila

Middag finns det möjlighet att laga själv eller boka en trerättersmiddag på turiststationen vilket bhöver förbokas. Efter middag kommer vi att tända en eld vid vattnet och njuta av midnatssolen och ha en ceremoi för Sunna. 

Lördag 25/6

Samling 9-00-10.00 Föreläsning och trumresa vid Samiska vistet och sen "medveten närvaro vandring" på Kungsleden. Vi har lunch med och gör en ceremoni vid stranden. För den som önskar kan du fortsätta vandringen länger eller stanna och måla, vila, meditera för att sen gå åter till turiststationen. 

Middag finns möjlighet att laga själv eller boka in trerätters middag på turiststationen 

Kvällen är vigd till Freya och sejden vid elden vid vattnet

Söndag 23/6

Vi städar ur rummet och lämnar senast 10.00 Packmningen kan lämnas i bagagerummet.

Samling 10.00 i Samiska rummet och föreläsning och de samiska gudinonrna. Vi gör en kortare vandring eller åker linbanan upp till Nuolja igen