Vigyana

Bygga trumma 20-21 augusti 2022

Trummans ljud återspeglar moderjords puls och den inre rytmen med den läkning och grundning den ger. Jag har byggt trummor under många år med en idé om att man ska få lära sig att utöva sitt kall som trumbärare. Trummor som helande och ceremoni har funnits i många tusen år och troligen var det kvinnorna som var de första trumbärarna. Man kan se avbildade trummor hos många av gudinnorna såsom Isis och Hathor. 

 Trumman har sen fortsatt inom den schmanska traditionen som ett medel för att sätta sig i trans i trumresan, som är ett redskap för att komma i kontakt med andehjälpare.

 I min Trumbyggarkurs ingår det grunderna i de schamanska teknikerna för att på ett kraftfullt sätt kunna jobba med trumman både för helande och ceremoniellt. Mina trummor har en inlagd slang som kan pumpas upp och sträcka skinnet vilket gör att du kan använda trumman ute med lätthet. Ett skinn är ett levande material och behöver annars en värmekälla för att dra ihop sig. Vi kommer att göra trumresor för att få se vilka symboler och krafter som vill vara kopplade till trumman och du kommer också kunna göra din egen skallra under helgen och en trumpinne. Vi kommer att rita/måla inne i ramen de symboler som du fått till dig. Trumman kommer bli rund och skinnet omålat. 

Kostnad 4500 kr Anmälningsavgift 500 kr Resterande betalas senast 25/7 Jag fakturerar via Frilans finans 

Att ta med pinne till trumpinne samt skallra 

Lunch att värma

Jag bjuder på fika med kaffe, te och hembakt fika på Dinkelmjöl och björksocker

Tid Lördag och Söndag 10.00-17.00